29 december 2007

Leo och Mira behöver ett nytt hem

Mina syskon, katterna Leo och Mira, behöver ett nytt hem och eftersom jag vill att dom ska få de bästa av hem låter jag matte låna lite av min blogg för att hitta just detta.

Leo och Mira är syskon och 2 ½ år gamla. De är rumsrena, kastrerade/steriliserade och för tillfället innekatter. Tror att de skulle vilja komma ut för de är understimulerade nu. De är världens mysigaste katter som mer påminner om hundar. De kommer alltid och möter mig i dörren när jag kommer hem, kommer när man ropar, de pratar och kurrar och lägger sig gärna så nära det bara går när man sitter i soffan.

Leo är en grå skönhet, lik en panter. Han är otroligt go men tycker inte om att sitta i knät om det inte är hans som tar initiativet.

Mira är söt som en docka med sitt tvåfärgade ansikte. Hon pratar mycket men är lite smådum för hon trillar lätt av soffor och liknande när hon är go eller leker.

Båda två vill alltid vara med när det händer någonting. De har hjälpt till att slå in alla julisarna i år, slår jag på duschen går Mira alltid igenom strålen minst två gånger så vattner rinner längs sidorna på henne, tappar jag upp ett bad så lägger sig Mira på toalettlocket och Leo i handfatet. De vill som sagt alltid vara med på allting som händer här hemma.


Jag vill att Leo och Mira ska få bo tillsammans även i framtiden då de spenderar varje vaken minut med varandra.

Det är inte först till kvarn som gäller utan jag är väldigt noga med vart de hamnar.
Lägger upp lite kort på mina små älsklingar så du får se hur de ser ut. Fler bilder och även filmer kan mailas vid seriöst intresse.

Ni som känner mig vet hur ni får tag på mig om ni är intresserade.

Leo och Mira myser

Leo liggeri handfatet och håller koll


Mira när hon var 8 veckor


Leo ligger mot elementet, varmt och skönt


Mira vilar på soffan

26 december 2007

Adventsmys, bad och julafton

Ojojoj, vad det har hänt mycket sen sist. Har skällt på matte, bokstavligen, men hon har bara skyllt på att jag tuggade av nätverkskabeln.. *visslar* Förstår inte alls vad hon menar..

Summering av senaste månaden:
Jag och matte var till min kennelmamma Monika på adventsfika/glöggmys den 1:a advent. Det var jättemysigt! Var mycket folk där att prata med och så var mina syskon Puma, Signe och Hallon också där. Hurra! Innan vi åkte dit tvingade matte mig att bada.. Var jätteläskigt först men sen insåg jag att det gick snabbare om jag bara stod still och lät henne göra det hon skulle. Var faktiskt ganska skönt till slut..

Tyckte att det var lite onödigt det här med att bada jag. Jag SKA ju lukta hund.

Men sen lät det lite spännande från den blanka grejen.

Nybadad och fin. Fick en stor handduk att mysa in mig i så att jag skulle bli torr.

Sen den obligatoriska flippen. Försökte förklara för matte att jag bara försökte få handduken torr av vinddraget. ;)

Nu har det precis varit julafton. Mitt livs första julafton tom. Vi hade hur mysigt som helst. Kusin Ebba var med så vi busade och sprang runt och sov tillsammans. Sen fick jag paket, 3 stycken faktiskt. Jag fick öppna dem själv. Hur kul som helst med massa papper.

Jag och Ebba ligger och myser på mattan hemma hos mormor.

Jag fick paket av matte. Hur kul som helst att öppna.

Såhär busig var min nya lekis med mig efter att ha legat i ett paket och väntat på mig i flera dagar.


Såhär såg det ut under bordet när jag och Ebba öppnat paket klart.