31 juli 2008

MH

Nu har jag precis kommit hem från en 4-timmarstur i skogen. Jag har varit på MH med matte. Vi var 4 whippar och jag var sist ut av dessa.
Jag tyckte att overallen som flög upp mellan två träd var lite läskig och likadant när det skramlade och lät massor. För att inte tala om spökena... ujujuj, de var läskiga! Jag skällde så jag nästan blev hes och stod längst bak med publiken. Men när matte gick fram till spökena och sa att det var ok, då gick jag fram och konstaterade att de var ju bara på låtsas.
Leka kan jag dock, som ingen annan. Dragkamp är också väldigt kul.
Jag jagar haren. Springer fort som vinden.
Det var i den här lådan det lät så himla mycket när jag och matte skulle gå förbi.
Leka är kul. Både med matte och med testledaren.

Imorgon ska jag och matte åka tåg igen. =) Vi ska åka ner till Johan i Rimbo och vara där hela helgen och några dagar nästa vecka. Ska bli såååå mysigt!

08 juli 2008

Undrens dag

Idag har det äntligen hänt. Ögonblicket som matte har väntat på så länge.. Det är ett mål som vi har strävat efter i ganska precis ett år nu. Så idag hände det alltså.
För första gången någonsin har vi varit ute och gått utan koppel. =D Jag tycker att jag skötte mig exemplariskt och gick bredvid matte likt den prins jag är. Ibland fick jag tom stanna till och nosade lite eller kissade några skvättar. Sen traskade jag tillbaka till matte igen och intog position bredvid henne. Jag är så duktigt säger matte!
Innan detta under inträffade hade vi varit i skogen och sprungit lite. Eller jag sprang, matte går fortfarande som om hon satt fast i ett skruvstäd. Förbannade ryggskott, svär hon!
När vi var i skogen iaf så höll matte på och gömde sig så fort jag tittade åt ett annat håll och var en bit ifrån henne. Fick ju vara helskärpt för att inte tappa bort henne. Man vet aldrig med matte, hennes lokalsinne är inte helt färdigutvecklat än. ;)
Till slut när hon gömde sig gick jag bara fram till henne och tittade på henne med min bästa "Skärp dig nu matte, du kan inte gömma dig för mig"-blick. Men det var bara tills hon påminde mig om att jag får godis om jag kommer fram och verkligen visar att jag bryr mig.
Nu ska jag gå och lägga mig i min nattkorg och sova så jag orkar upp och jobba imorgon.

06 juli 2008

Kennelträff och poolparty

Nu har jag tagit årets första dopp. Detta skedde hemma hos moster och kusin Ebba i Ebbas pool. Tyckte att det såg kallt och läskigt ut jag. Det var gott att dricka vattnet men där tyckte jag att det räckte. Det tyckte inte matte. Till slut klev matte i poolen och lykfte med mig. Humpf! Jag borde växa på mig lite mer så att hon inte orkar lyfta i mig i kallvatten och så. Aja, stod snällt kvar medans hon blötte ner mig iaf. Det var ju sååå varmt ute så det var mest bara skönt.
Kort kommer snart!

Igår var vi på kennelträff. Träffade flera av mina syskon och även några andra whippar från Foxys. Det regnade och var kallt hela dan så det blev inga kort. Jag fick iaf lära mig personspår under dagen. Det var jättekul för när jag luktat mig fram till målet låg min lekis där. =D
Kort kommer på detta också!